A vertisment pentru companii: 80.000 de imprimante sunt expuse zilnic online. Hackerii pot afla o mulţime de informaţii

Într-un raport publicat la începutul lunii iunie, cercetători de la Shadowserver Foundation au lansat un avertisment către companiile care lasă imprimantele expuse online.

Practic, imprimantele pot partaja date precum numele dispozitivului, locația, modelul, versiunea de firmware, numele organizației deținătoare și chiar SSID-urile WiFi, prin intermediul portului IPP, dacă acest serviciu este expus în internet, potrivit zdnet.com.

Experții Shadowserver au scanat toate cele patru miliarde de adrese IPv4 rutabile pentru identificarea imprimantelor care își expun portul IPP.

IPP sau Internet Printing Protocol reprezintă un protocol care permite utilizatorilor să gestioneze imprimantele conectate la internet și să trimită sarcini de imprimare de la distanță. Cu toate că acest protocol prezintă opțiuni de accesare securizată, au fost identificate zilnic aproximativ 80.000 de imprimante care sunt expuse online prin portul IPP (sursa).

TAZ.ro furnizează servicii de management al infrastructurii IT care asigură continuitatea business-ului tău în orice condiţii. Monitorizăm infrastructura IT şi oferim soluţii la cheie pentru a înlătura vulnerabilităţile din reţea. Contactează-ne acum pentru o şedinţă de consultanţă gratuită.